وقتی راهی جز طلاق باقی نمی ماند
۱- طلاق توافقی

راحت ترین و سریع ترین راه و شیوه برای متارکه و جدایی زوجین ، ارائه دادخواست طلاق توافقی توسط زوجین یا وکلای آنها می باشد. در طلاق توافقی نیازی به داوری نییست.

توافق و تراضی زوجین در طلاق توافقی باعث می گردد تا بر خلاف بسیاری از پرونده های طلاقی که در پی درخواست طلاق از طرف زوجه ، تشکیل شده اند ؛ زأی صادره از دادگاه بدوی مستند نهایی اجرای صیغه طلاق در دفتر ثبت رسمی قرار گیرد .

در طلاق توافقی ،طرفین  شرایط و موارد ضروری در مورد امور مالی( مانند  مهریه ، نفقه ، اجرت المثل و… ) را تعیین و در مورد حضانت اطفال نیز توافقاتی را انجام می دهند.

۲- درخواست طلاق از طرف زن به علت عسر و حرج

یکی از راه های طلاق از طرف زن که می تواند مستمسک طرح درخواست طلاق از طرف او و تنظیم دادخواست طلاق جهت ارائه به دادگاه خانواده گردد،عسر و حرج زوجه است.

عسر و حرج به تعریف قانون مدنی ، عبارت است از (( به وجود آمدن وضعیتی که ادامه  زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد.))

در قانون مدنی مصادیقی برای عسر و حرج ذکر شده است . اما وکلای با تجربه در دعاوی خانوادگی و طلاق به خوبی آگاهند که به هر علتی که منتسبت به زوجه نباشد و در عین حال زندگی را برای او با سختی همراه نماید و تحمل آن برای او دشوار باشد ، می توان دادخواست طلاق عسر و حرجی را مطرح نمود.

به نتیجه رسیدن دادخواست طلاق عسر و حرجی در بسیاری از مواقع مشکل است زیرا در مورد شماری از پرونده ها اساساً دادگاه ها بروز عسر و حرج را احراز نمی نمایند. و صرف اینکه زن راضی به ادامه زندگی مشترک نباشد کفایت صدور حکم طلاق را نمی نماید.

ویژگی خاص طلاق عسر و حرجی آن است که چنانچه درخواست طلاق از طرف زن به استناد عسر و حرج ،مطرح و دادگاه خانواده ، با احراز عسر و حرج زوجه در زندگی مشترک ، حکم بر طلاق صادر نماید ، حقوق مالی زوجه محفوظ است.

۳- درخواست طلاق از طرف زن به استناد وکالت حق طلاق:

از جمله حقوقی که برای مرد در قانون مدنی در نظر گرفته شده است حق طلاق دادن زن میباشد که این حق را در هر زمان و به هر دلیل و یا اصلا بدون دلیل میتواند از طریق دادگاه تقاضا نماید البته در این خصوص در صورت امضا نمودن شرط تنصیف دارایی و درصورت تقاضای زن از دادگاه میبایست از یک درصد الی ۵۰ درصد اموال خویش را که در دوران زندگی مشترک به دست آورده به همسر خویش منتقل کند البته این امر تنها زمانی ایجاد میشود که مرد بدون دلیل همسر خویش را طلاق بدهد و زن نیز این درخواست را از دادگاه مبنی بر مطالبه( تنصیف) داشته باشد .

خواندن  نحوه طلاق توافقی + چطور توافقی طلاق بگیریم

لزوم گرفتن وکیل دادگستری برای استفاده از وکالتنامه طلاق:

از آنجایی که حق طلاق مرد قابل انتقال نمیباشد و حق هیچگاه منتقل نمیشود در صورت توافق طرفین مرد میتواند همسر خویش یا فرد دیگری را به عنوان وکیل خویش در خصوص طلاق قرار دهد تا آن شخص با استفاده اختیاراتی که از جانب مرد به عنوان وکیل دارد  به وسیله طلاق با داشتن حق طلاق اقدام به طلاق نماید البته حتما وکیل مرد که همسر یا شخص دیگری است با اعطای وکالت به وکیل دادگستری میتواند طلاق با داشتن حق طلاق را از طریق دادگاه خانواده انجام دهد و زن  با وکالتنامه طلاق نمیتواند دادخواست طلاق را بدهد بهتر این است که زن نیز برای خود وکیل اخذ نماید زیرا مراحل رسیدگی با زمان کمتری طی شده و نتیجه مطمئنی حاصل میگردد و اینکه وکلای ما ظرف ۴ الی ۱۰ روز میتوانند بدون حضور زوجین طلاق توافقی را انجام دهند .

۴-درخواست طلاق از طرف زن به استناد بند های عقدنامه :

دفترچه‌های ازدواج که در دفاتر ازدواج ثبت می‌شوند دارای بند‌هایی هستند که در صورت امضاء از سوی شوهر، زن این اختیار را خواهد داشت که پس از حصول این شرایط راسا در دادگاه‌های خانواده حاضر شده و تقاضای طلاق نماید.

شروط ضمن عقد نکاح شامل ۱۲ شرط است که به آن شروط دوازده گانه عقد نکاح می‌گویند. این شروط عبارتند از :

۱- زن می‌تواند از دادگاه تقاضای صدور طلاق کند، در صورت خودداری شوهر از دادن خرجی زن و انجام سایر حقوق واجب زن به مدت ۶ ماه.

۲- دومین شرط ذکر شده در عقدنامه که به زن اجازه طلاق می‌دهد، بدرفتاری زوج است به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیر قابل تحمل کند.

خواندن  وکیل کیفری + وکیل کیفری خوب در قم + وکیل رایگان قم

۳- سومین شرطی که با وجود آن زن اختیار طلاق دارد، بیماری خطرناک غیر قابل درمان مرد است در حدی که سلامت زن را به خطر اندازد.

۴- شرط چهارم دیوانه بودن مرد است در زمانی که امکان فسخ وجود ندارد.

۵- پنجمین شرط مندرج در عقدنامه، اشتغال مرد به کاری است که به حیثیت و آبروی زن و مصالح خانوادگی او لطمه بزند در این صورت زن می‌تواند تقاضای طلاق کند.

۶- محکومیت شوهر به مجازات ۵ سال حبس یا بیشتر، یا به جزای نقدی که بر اثر ناتوانی از پرداخت، منجر به ۵ سال بازداشت شود یا به حبس و جزای نقدی که مجموعاً منتهی به ۵ سال بازداشت یا بیشتر شود و حکم مجازات در حال اجرا باشد نیز یکی دیگر از شروط ضمن عقد نکاح است که به زن امکان مطلقه شدن را می‌دهد.

۷- ابتلاء زوج به هر گونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خللی وارد آورد و ادامه زندگی را برای زوجه دشوار کند مانند اعتیادی که منجر به بیکاری مرد، فروش اثاثیه منزل و وارد نمودن ضرر به سلامت جسمی و روحی زن و فرزند شود.

۸- هشتمین شرطی است که به استناد آن زن حق طلاق می‌یابد. چنانچه زوج زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کند یا اینکه ۶ ماه متوالی بدون عذر موجه غیبت کند، زن می‌تواند با مراجعه به دادگاه و بدون حضور شوهر طلاق خود را ثبت کند.

۹- از جمله مواردی که دادگاه تقاضای زن را برای طلاق می‌پذیرد و در عقدنامه نیز ذکر شده، محکومیت قطعی زوج بر اثر ارتکاب به جرم و اجرای هر گونه مجازات اعم از حد و تعزیر است که مغایر با حیثیت و شئون خانوادگی زن باشد تشخیص این امر نیز با توجه به وضع و موقیعت زن و عرف و موازین دیگر با دادگاه است.

خواندن  اظهارنامه و کاربرد آن

۱۰- دهمین شرط از شروط دوازده گانه عقد نکاح، بچه‌دار نشدن مرد پس از گذشت ۵ سال از زندگی مشترک به جهت عقیم بودن یا عوارض جسمی دیگر است که در این صورت زن می‌تواند تقاضای طلاق کند.

۱۱- همچنین چنانچه زوج مفقودالاثر شود و ظرف ۶ ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پیدا نشود نیز دادگاه حکم طلاق را صادر می‌کند.

۱۲- آخرین شرطی که زوج در عقدنامه آن را امضا می کند و اختیار طلاق را به همسرش می‌دهد، ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر است که در صورت وقوع این مورد، زن حق طلاق را از مرد می‌گیرد.

با تحقق یکی از شرایط دوازده گانه و اثبات آن در دادگاه، زن می‌تواند با استفاده از وکالت ضمن عقد با مراجعه به دادگاه خانواده و طی تشریفات قانونی نسبت به اجرای طلاق اقدام کند.

مراحل ثبت درخواست طلاق و مدارک لازم :

برای ثبت درخواست طلاق، باید به همراه مدارک خود به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضائی مراجعه نمایید و پس از ثبت آن، پرونده شما جهت رسیدگی به دادگاه خانواده صالح شهرستان فرستاده خواهد شد و سپس تاریخ جلسه رسیدگی به شما اعلام می شود و در نهایت بعد از صدور حکم قاضی مربوطه، می توانید به یکی از دفتر رسمی ثبت طلاق شهرستان خود برای صدور صیغه طلاق مراجعه نمایید.

لازم به ذکر است که هزینه حدودی ثبت درخواست انواع طلاق مبلغ ۱۵۰٫۰۰۰ تومان می باشد.

مدارک لازم جهت ثبت درخواست طلاق :

۱- برگ ثبت نام در سامانه ثنا

۲- سند ازدواج و یا رونوشت آن

۲- شناسنامه و کارت ملی خواهان طلاق

۳- گواهی کارگاه آموزشی پیشگیری از طلاق ( رویه لازم در برخی از شهرستانها)

۴- گواهی عدم انصراف از طلاق ( رویه لازم در برخی از شهرستانها)

۵- وکالت نامه محضری تنظیمی در یکی از دفاتر اسناد رسمی مبنی بر انتقال حق طلاق به زن ( در صورت طرح درخواست از سوی زن)

Adminمشاهده نوشته ها

Avatar for admin

وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره حقوقی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی مدیر موسسه حقوقی و داوری کاتبان حقیقت

اشتراک در
اطلاع از
guest
عنوان را وارد کنید
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
fateme
fateme
1 سال قبل

سلام
برای تنظیم سند رسمی ابراء مهریه،
آیا نیازی به حضور شاهد است؟