مزاحمت تلفنی چیست

مزاحمت تلفنی عبارت است از اینکه فردی با عمد و آگاهی و سوءنیت  به‌وسیله تلفن یا سایر دستگاه‌های مخابراتی موجب اذیت و آزار و سلب آسایش اشخاص گردد. هرگونه مزاحمت برای اشخاص از طرف قانون‌گذار محترم جرم شناخته و در صورت اثبات مستوجب مجازات است.

انواع مزاحمت تلفنی

ا ذیت و آزار به‌طرف مختلف ارتکاب می‌یابد و رایج‌ترین آن موارد زیر است:

  • فوت‌کردن، سکوت بی‌وقفه، سوت کشیدن، ایجاد اصوات غیرمتعارف در گوشی تلفن طرف مقابل.
  • توهین و فحاشی با استفاده از تلفن و استعمال الفاظ رکیک و قبیح.
  • اعلام اخبار غیرواقعی و ناگوار جهت ایجاد ترس در طرف مقابل.

معمولاً افراد  معترض جهت شدت اذیت و آزار در ساعات استراحت و نیمه‌شب اقدام به ایجاد مزاحمت می‌نمایند که در برخی اوقات باعث ورود خسارت مالی و جانی غیرقابل‌جبران خواهد شد.

به طور مثال این  معترض تلفنی با سوءنیت و آگاهی با استفاده از تلفن و تماس به مخاطب و به‌دروغ  خبر فوت یکی از اعضای خانواده طرف مقابل را به او می‌دهد که برخی از این مزاحمت‌ها حتی منتهی به عارضه قلبی و عارضه مغزی و در نهایت مرگ شده است.

مرجع صالح  به رسیدگی به  جرم مزاحمت تلفنی

در جرم  آزار رساندن با تلفن دادگاه کیفری دو از نظر ذاتی صالح به رسیدگی است و باتوجه‌به مواد ۳۱۰ و ۳۱۱ قانون آیین دادرسی کیفری محل وقوع جرم تعیین‌کننده صلاحیت محلی مرجع صالح رسیدگی است و با عنایت به رأی وحدت رویه شماره ۷۲۱ دیوان عالی کشور دادگاه محل حصول نتیجه ( مزاحمت ) صالح به رسیدگی است.

خواندن  مسئولیت کارفرما در حادثه ناشی ازکار

بنابراین، شاکی برای اقدام قانونی باید به دادسرای محل سکونت خود مراجعه کند.

موضوع قابل‌ذکر در این جرم این است که اگر  معترض تلفنی ضمن مزاحمت، مبادرت به توهین و فحاشی هم کرده باشد، شخص زیان‌دیده می‌تواند تقاضای اعاده‌حیثیت نیز بنماید.

مجازات مزاحمت تلفنی چیست

مطابق ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی مجازات مرتکب جرم  اذیت و آزار با تلفن علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات در صورت شکایت شاکی حبس از یک تا ۶ ماه خواهد بود. همچنین جرم مزاحمت تلفنی نیز سابقاً از جمله جرایم غیرقابل‌گذشت بوده؛ اما مطابق قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب سال ۱۳۹۹ جرم مزاحمت ‌تلفنی در لیست جرایم قابل‌گذشت قرار گرفته است.مجازات خاص  آزار رساندن با تلفن از طریق شرکت مخابرات چیست؟

در این زمینه ماده‌واحده قانون اصلاح تبصره ۲ ماده ۱۴ قانون تأسیس شرکت مخابرات ایران مصوب سال ۱۳۶۶ تصریح می‌کند هر کس وسیله مخابراتی در اختیار خود را وسیله مزاحمت دیگری قرار دهد یا با عمد و سوءنیت ارتباط دیگری را مختل کند:

  •  برای بار نخست پس از کشف، ارتباط تلفنی او به مدت یک هفته همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم پرداخت هزینه‌های مربوطه خواهد بود.
  • برای بار دوم، ارتباط تلفنی او به مدت سه ماه همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم پرداخت هزینه‌های مربوطه و تقاضای مشترک خواهد بود
  •  برای بار سوم، شرکت، ارتباط تلفنی وی را به طور دائم قطع و اقدام به جمع‌آوری منصوبات تلفن کرده و ودیعه مشتری را پس از تسویه‌حساب مسترد خواهد کرد.

شکایت از مزاحمت تلفنی برای همسر

قبل از بررسی در مورد شکایت از مزاحم تلفنی همسر بهتر است نیم‌نگاهی به مقالهٔ حکم زن شوهرداری که دوست‌پسر دارد بکنیم. نیاز به توضیح است برای شکایت از مزاحم تلفنی همسر باید ابتدا به یکی از نزدیک‌ترین دفاتر خدمات قضایی محل سکونت مراجعه و شکایت خود را ثبت کنید تا پرونده مزاحمت تلفنی در دادگاه تشکیل شود. پس از تشکیل پرونده و جلسه رسیدگی و احراز جرم مجازات تلفنی برای زن متأهل حبس از یک تا شش ماه خواهد بود.

خواندن  کلاهبرداری اینترنتی + نحوه شکایت از کلاهبرداری اینترنتی

مطابق با ماده 641 قانون مجازات اسلامی و در خصوص جرم مزاحمت تلفنی ایرانسل بیان می‌دارد:

هرگاه کسی به‌وسیله تلفـن یا دستگاه‌های مخـابراتی دیگـر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجـرای مقـررات خـاص مخـابرات مـرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهـد شد.

جرم مزاحمت تلفنی و پیامک

ایجاد اذیت و آزار از طریق دستگاه های مخابراتی و پیامک متناسب با بند 2 ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت به پرداخت مبلغ پنجاه میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس محکوم می‌نماید.

جرم مزاحمت تلفنی ناموسی

مطابق با ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی در رابطه با جرم مزاحمت تلفنی ناموسی: هر کس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شوون و حیثیت به آنان توهین نماید‌به حبس از دو تا شش ماه و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

جرم مزاحمت تلفنی با پیامک

جرم آزار رساندن  با پیامک نیز حبس ازیک تاشش ماه می باشد. مقامات و ماموران انتظامی وظیفه دارند که در صورت مشاهده هر گونه تخلف در رابطه با  اذیت و آزار با تلفن با پیامک پیشگیری به عمل آورند.

وکیل مزاحمت تلفنی کیست

اکنون که با ماهیت جرم  اذیت و ازار به وسیله تفن آشنا شدید و جهت جلوگیری از تکرار این جرم و مجازات مزاحم تلفنی تصمیم به اقدام قانونی دارید بهتر است با وکیل مزاحم تلفنی مشاوره نمایید. وکیل مزاحم تلفنی به دلیل تخصص خود و  آشنایی با قوانین و مقررات کمک قابل‌توجهی به شما خواهد کرد. همچنین  این نوع جرم دارای پیچیدگی‌های زیادی است که وکیل کیفری باتجربه راهنمای خوبی در این مسیر خواهد بود. دفتر وکالت رسول خیابانی با داشتن وکلای متخصص و مجرب می‌تواند پرونده مزاحمت تلفنی را به سمت موفقیت سوق دهد.

خواندن  تصرف عدوانی

نمونه شکواییه مزاحمت تلفنی

با سلام احتراماً به استحضار می‌رساند:

اینجانب مالک خط تلفن به شماره ……… هستم که مشتکی‌عنه از طریق شماره‌های ……. از تاریخ ……. به مدت ……. با بنده تماس گرفته و ایجاد  اذیت و آزار کرده است. اینجانب بارها از ایشان تقاضا کرده‌ام که دیگر  مصدع نشوند، اما ایشان همچنان به  اذیت و آزار خود ادامه می‌دهند و علاوه بر تماس‌های تلفنی، پیامک‌های غیراخلاقی نیز ارسال می‌نمایند که موجب سلب آسایش بنده شده‌اند. لازم به ذکر است که با درخواست اینجانب در تاریخ …. اخطاری از سمت شرکت مخابرات برای ایشان ارسال شد که این اقدام نیز بی‌فایده بوده است؛ لذا باتوجه‌به ادله اینجانب که شامل لیست تماس‌ها و پیامک‌ها و ……… است و با استناد به ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی تعزیرات، تعقیب و مجازات ایشان را استدعا دارم. همچنین باتوجه‌به خسارت‌های وارده به اینجانب که به مبلغ … است، بدواً صدور و اجرای فوری تأمین خواسته را تقاضا دارم.

 

Adminمشاهده نوشته ها

Avatar for admin

وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره حقوقی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی مدیر موسسه حقوقی و داوری کاتبان حقیقت

اشتراک در
اطلاع از
guest
عنوان را وارد کنید
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها